Lenteconcert 2024

By | Harmonie

Kom op zaterdag 16 maart 2024 en laat je betoveren door ons sprankelende Lenteconcert, georganiseerd door de Koninklijke Harmonie St-Cecilia Hamont! 🌼🎵

📅 Datum: Zaterdag 16 maart 2024
🕗 Aanvang concert: 20u00 (Deuren openen om 19u30)
🏛️ Locatie: De Posthoorn, Hamont

Geniet van een avond vol prachtige muziek onder de bezielende leiding van onze dirigent. De toegang is helemaal gratis, dus nodig gerust je vrienden en familie uit voor een onvergetelijke avond vol muzikale pracht!

Als kers op de taart hebben we ook een speciaal gastoptreden van Harmonie St-Antonius Heusden (NL), die onze avond nog magischer zal maken.

Mis deze bijzondere muzikale avond niet! Noteer de datum alvast in je agenda en kom samen met ons genieten van een betoverende lenteavond vol harmonie en samenzijn. 🌸🎼

Winterconcert — KUIFJE IN WENEN

By | Harmonie
Vier Tweede Kerstdag met een muzikale reis naar Wenen, zonder je stoel te verlaten! 🎷🎄
De Koninklijke Harmonie St-Cecilia uit Hamont presenteert met trots — KUIFJE IN WENEN — een muzikale avond die de pracht van Weense klassiekers verweeft met de frisheid van hedendaagse muziek. Dit alles onder de dynamische leiding van dirigent Peter Cools.
📅 Datum: Dinsdag 26 december 2023
 Start: 19u30
📍 Locatie: De Posthoorn, Hamont
🎫 Inkom: Gratis!
Kom en ervaar de unieke sfeer van Weense charme gemixt met moderne melodieën die je hart zullen verwarmen op deze feestelijke dag.
Dit evenement is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Hamont-Achel en omstreken, evenals voor vrienden en familieleden. Deel in de feestvreugde en maak Tweede Kerstdag extra speciaal met een avond vol muziek en samenzijn. Bereid je voor op een onvergetelijke avond waar de muziek spreekt en de noten dansen.
We kijken ernaar uit om jou en je dierbaren te verwelkomen op deze bijzondere avond. Laten we samen de feestdagen muzikaal inluiden

Glowgolfen met nieuwe muzikanten

By | Harmonie, Muziekschool

🎶 Lid zijn van onze harmonie is niet alleen muziek maken, maar ook plezier hebben! 😄 Samen met onze nieuwe jonge muzikanten zijn we afgelopen weekend gaan glowgolfen. We zijn het er allemaal over eens: het was een super gezellige namiddag! 🏌️‍♂️✨

Herfstconcert 2023

By | Harmonie
Op zondag 29 oktober 2023 nodigen we je uit voor ons betoverende Herfstconcert, gepresenteerd door de Koninklijke Harmonie St-Cecilia uit Hamont onder de bekwame leiding van dirigent Peter Cools.
🕒 Tijd: 14u30 – 17u00
🏛️ Locatie: De Posthoorn in Hamont
Laat je meevoeren door de prachtige klanken van onze harmonie en geniet van een middag vol muzikale magie. De toegang is helemaal gratis, dus nodig gerust je vrienden en familie uit voor een onvergetelijke herfstmiddag.
Maar dat is nog niet alles! We hebben ook speciale gastoptredens van het Vrijetijdsorkest Rick uit Weert (NL), onder leiding van dirigent Tjeu Snoek, en de Stedelijke Harmonie St-Antonius uit Weert (NL), ook onder leiding van dirigent Tjeu Snoek.
Dit wordt een muzikaal feest dat je niet wilt missen. Markeer de datum in je agenda en sluit je aan bij ons voor een prachtige middag vol harmonie en samenzijn.
🍂🎼 We kijken ernaar uit om samen met jou te genieten van deze muzikale herfstervaring!

Brunch 2023

By | Harmonie
Beste vrienden van de harmonie,
We nodigen je graag uit om deel te nemen aan onze jaarlijkse brunch, en dit jaar vieren we onze 21ste editie!
Geniet samen met familie en vrienden van een heerlijke brunch op zondag 22 oktober 2023, van 10u30 tot 13u30, in De Posthoorn in Hamont.
PRIJZEN
  • Volwassenen: €15 per persoon
  • Kinderen (5 t.e.m. 12 jaar): €7,5 per persoon
  • Kinderen tot en met 4 jaar: Gratis
Om deel te nemen, kun je je inschrijven via de leden van de harmonie of een e-mail sturen naar [email protected]. Je inschrijving is geldig na betaling op BE71 7330 6103 6369.
Alle opbrengsten gaan naar de Koninklijke Harmonie St-Cecilia Hamont om onze muzikale missie voort te zetten.
We kijken ernaar uit om samen met jou te genieten van een smakelijke brunch en bij te praten in een gezellige sfeer. Kom en vier met ons de 21ste editie van dit prachtige evenement!
Met muzikale groeten,
De Koninklijke Harmonie St-Cecilia Hamont

Open Repetitie 23 juni

By | Harmonie
Hoor of speel jij graag muziek? Ben jij benieuwd hoe er een repetitie aan toegaat? Wil je je muzikantenbloed terug aanwakkeren? ✅
Wel, onze harmonie repeteert in de Posthoorn, de uitgelezen kans om onze repetitie achter de schermen te volgen! 🎷🎺
We nodigen je graag uit deze open repetitie te volgen op vrijdag 23 juni om 20u00. Na afloop openen we onze bar in onze Harmoniezaal op wandelafstand van De Posthoorn.
Zien we je daar? Tot dan! 👋

Open Repetitie 24 maart

By | Harmonie

Hoor of speel jij graag muziek? Ben jij benieuwd hoe er een repetitie aan toegaat? ✅

Wel, onze harmonie repeteert in de Posthoorn, de uitgelezen kans om onze repetitie achter de schermen te volgen! 🎷🎺

We nodigen je dan ook graag uit deze open repetitie te volgen op vrijdag 24 maart om 20u00.

Zien we je daar? Tot dan! 👋

Winterconcert 💥 knaLdRanG

By | Algemeen, Harmonie, Jeugdharmonie

Knaldrang! 💥 Dat hebben onze muzikanten na een pauze van 2 jaar. De muzikale drang om te soleren tijdens ons ‘jaarlijks’ winterconcert.

We zetten maar liefst 7 muzikanten op de bühne:
👉 Niels Lukkesen op zijn bastuba
👉 Jore Heunen op zijn saxofoon
👉 Bas Vroman op zijn saxofoon
👉 Roger Timmermans op zijn klarinet
👉 Stan Van Den Berg op zijn klarinet
👉 Eva Joosten op haar klarinet
👉 Special Guest

Al onze muzikanten staan onder de vakkundige muzikale leiding van dirigent Peter Cools. De presentatiedrang komt dit jaar van Guy Joosten. Onder leiding van Kayra Klein Roseboom mogen ook onze allerkleinste muzikanten optreden met hun mini-orkest.

 

Ook goesting om de knaldrang van deze solisten mee te maken? Noteer onderstaande dan maar alvast in je agenda:
📅 26 december 2022
🕣 19u30
🏛️ De Posthoorn te Hamont
🆓 Gratis toegang

 

We verwelkomen jullie graag op tweede kerstdag, tot dan!

— Kon. Harmonie St-Cecilia Hamont

Kon. Harmonie St.-Cecilia huldigt jubilarissen

By | Algemeen, Harmonie

Door de coronapandemie werden de twee vorige edities uitgesteld, maar afgelopen zaterdag kon het Ceciliafeest van de Kon. Harmonie opnieuw doorgaan. Tijdens dit gezellig samenzijn worden traditioneel de verdienstelijke leden in de bloemetjes gezet. Deze keer dus voor de jaargangen 2020, 2021 en 2022. Zo waren er verschillende huldiging voor 5, 10 en 15 jaar trouw lidmaatschap. Daarnaast ook nog een Parel-ereteken voor 35 jaar dienst voor Franky Houben en Mieke Loomans. Het Gouden-ereteken voor 50 jaar lidmaatschap(!) werd toegekend aan voorzitter Adrien Rijcken. Aan alle jubilarissen een welgemeende proficiat!

Kon. Harmonie supertrots op ons supertalent.

By | Harmonie

Vandaag wist Niels Lukkesen de muziekwedstrijd voor solisten ‘De Adriaan Riethoven’ te winnen! Met een score van maar liefst 90.8% won hij de felbegeerde trofee. Onze harmonie is trots en vereerd om hem bij zijn solowerk te mogen begeleiden. Nogmaals een dikke proficiat Niels!

Veel volk op onze jaarlijkse brunch!

By | Harmonie

Na een  uitstel van 2 jaar kon de brunch van de Kon. Harmonie weer doorgaan. Voor deze 20ste editie hadden zich weer heel wat mensen opgegeven. Zij konden volop genieten van al het lekkers klaargemaakt door de enthousiaste vrijwilligers van onze vereniging. Veel dank aan alle mensen die een kaartje kochten en zo onze harmonie een warm hart toedragen.

Geslaagd concert in Oudsbergen

By | Harmonie

Op uitnodiging van de Kon. Harmonie Onder Ons  Oudsbergen mocht onze harmonie op 8 oktober een concert verzorgen in het CC van Gruitrode. Het talrijk opgekomen publiek kon genieten van optredens van de verschillende geledingen van de Kon. Harmonie Onder Ons Oudsbergen, de Kon. Fanfare De Vrijheidszonen Kinrooi en onze eigen harmonie. Het werd een gevarieerde avond vol prachtige muziek. Wij willen Kon. Harmonie Onder Ons Oudsbergen danken voor de uitnodiging en de warme ontvangst!

Eerste fietszoektocht voor de leden van de Harmonie

By | Harmonie

Op 1 mei was het eindelijk zover. Nadat de fietszoektocht door Covid twee keer moest worden uitgesteld, konden de lustige fietsers nu eindelijk op hun stalen ros springen om alle raadsels op de 30km lange tocht op te lossen. De organisatoren zorgde voor een prachtige route doorheen Hamont-Achel, bezaaid met de talrijke valstrikken. Op de aansluitende barbecue werden de verdiende winnaars beloont met een toffe prijs. Op naar een volgende editie!!!

Carnaval in Hamont

By | Harmonie
Na een uitstel van 2 jaar mocht de carnavalstoet eindelijk weer eens uittrekken. De harmonie was natuurlijk ook weer van de partij. Onder een stralende zon vrolijkte de harmonie de stoet op met luchtige muziek. Sinds enkele jaren zit de harmonie op een speciaal gemaakte en versierde wagen zodat ook de zwaardere instrumenten en oudere leden mee kunnen doen. Het komt zeker de ambiance ten goede!

Kerstconcert in De Reinder

By | Harmonie

Zondag 15 december werd de Koninklijke Harmonie St-Cecilia uit Hamont samen met Harmonie St-Antonius uit Budel-Schoot warm onthaald door ’t Schootse publiek tijdens het jaarlijkse kerstconcert in De Reinder Budel-Schoot! Dit jaar combineerden we het optreden met Koor Experience en het Gemengd koor uit Budel-Schoot. Omwille van een dubbele boeking staken we de koppen bij elkaar om er een gecombineerd concert van te maken. Dit viel enorm in de smaak bij publiek en muzikanten.

Leden in de bloemetjes op het Ceciliafeest

By | Harmonie

Tijdens het jaarlijks Ceciliafeest van de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Hamont werden ook dit jaar weer de verdienstelijke leden van de harmonie gehuldigd. Zo werd Stef Manders gehuldigd voor zijn 5-jarig lidmaatschap, Bram Verstraeten, Linda Rotte, Ben Hegge en Cas Hegge voor hun 10-jarig lidmaatschap en Toine Van Bommel samen met Kelly Follon voor hun 15-jarige lidmaatschap. Voor hun 35-jarig trouw lidmaatschap ontvingen Rik Houben en Nico van Dooren een Parel ere-teken. Naast deze jubilarissen werden ook nog André Peeters, Chel Nijs en Pierre Beeren in de bloemetjes gezet voor hun trouwe medewerking tijdens tal van activiteiten van de harmonie. Proficiat aan de jubilarissen en bedankt voor de tomeloze inzet tijdens al die jaren!