Muzikant vs Bowlingbal

Het gezegde jaar 2017 is nog maar pas van start gegaan; tijd om een mooie activiteit te organiseren moet de verantwoordelijke voor de jeugd -Kaat Schuurmans- gedacht hebben. Om de jeugd te ‘blenden’ met de overige van de harmonie, werden ook de iets minder jeugdigen uitgenodigd om een partijtje bowling te spelen. Om 20.00 uur werd afgesproken op bowlingbaan Antares in Lommel. Na het uitwisselen van de nieuwjaarswensen, werden de 18 deelnemers opgedeeld in drie groepen. Matty deed niet mee; ze had iets aan haar knie.

Kaat opende de debatten door als eerste worp meteen een strike te gooien. Puur toeval bleek want de volgende 2 worpen waren 0-scores. Al snel werden de kerstdisplay’s op de schermen aangepast en gepersonaliseerd met foto’s die niet zouden misstaan in het criminelenportfolio van de politie. Marie-Paule demonstreerde dat ze weldegelijk met ballen overweg kan. Zij haalde een score van 119. Maar Mieke spande de kroon met een 126. Volgens Mieke een gevolg van de juiste dosis rode wijn. Dat ze al snel over de juiste dosis heen zat bleek uit de tweede ronde waar ze haar resultaat niet echt kon bevestigen. In de tweede ronde bleken de mannen beter opgewarmd-de dames raakte al vermoeid en Annabelle liep zelfs een blessure aan de rug op en moest noodgedwongen de strijd staken. Jelle probeerde te imponeren met zijn supersnelle worpen-29 km/u- maar dat leidde niet altijd tot het gewenste resultaat. Kelly was wat later maar kon toch nog de tweede ronde meedoen. Haar aparte stijl-de wijdbeense dubbel handige worp- was vaak zeer efficiënt.

Op het einde werd het nog spannend: Mieke verprutste opzettelijk Annabelle’s laatste worpen zodat ze laatste werd en de linkshandige Frank behaalde de hoogste score van de avond-138. Bram haalde de beste score over de twee rondes samen. De rest -waaronder ondergetekende- moest vrede nemen met een ereplaats.

Het was weerom een gezellige en zeer geslaagde avond en een ideale opener van het jaar. Hopelijk volgt er nog meer van dit goeds.

© Franky Houben

 

qhgqych5s1qocyhdtzi0w_thumb_f27